Menneske, teknologi og organisasjon

Statoil inngår rammeavtale med IFE Digitale systemer, StepChange og Epsis på Integrerte Operasjoner og digital transformasjon

Statoil har inngått rammeavtale for områdene Integrerte Operasjoner og digital transformasjon til et konsortium bestående av StepChange, Epsis og IFE Digitale systemer.
Kontakt

Nordlander, Tomas

Forskningsdirektør

 

– Dette er nok et eksempel på et område hvor vi bruker vår kunnskap og erfaring som vi har opparbeidet oss gjennom de siste 30-40 årene i en rekke prosjekter mot kjernekraftindustrien over på andre områder med store krav til sikkerhet, sier forskningsdirektør Tomas Nordlander fra IFE Digitale systemer.

De tre selskapene slår nå kreftene sammen for å støtte Statoils digitale reise. Til sammen har StepChange, Epsis og IFE bistått Statoil i over 80 digitaliserings- og forbedringsprosjekter i løpet av de siste 15 årene, på områder som spenner fra boring, operasjoner og feltutvikling til utvikling av kontrollrom og systemer for samhandling mellom personell på land og offshore. Til sammen har de tre selskapene jobbet med over 20 store olje og gass-selskaper globalt.

De tre selskapene i konsortiet utgjør til sammen en ressurspool med bred og komplementerende kompetanse, med erfaring fra både operativ virksomhet og forskning som Statoil kan dra nytte av i sitt forbedringsarbeid. Målet er å ta ut potensiale og maksimere forretningsverdi gjennom digitalisering både for modne og nye utviklingsprosjekter.

Tjenestene vil fokusere på å gi støtte med praktisk implementasjon av nye måter å jobbe på, og operasjonelle modeller som inkluderer fjernstyring av felt ved hjelp av digital teknologi.

Konsortium IFE Stepchange EpsisTil sammen har StepChange, Epsis og IFE bistått Statoil i over 80 digitaliserings- og forbedringsprosjekter i løpet av de siste 15 årene, på områder som spenner fra boring, operasjoner og feltutvikling til utvikling av kontrollrom og systemer for samhandling mellom personell på land og offshore. De tre selskapene i konsortiet utgjør til sammen en ressurspool med bred og komplementerende kompetanse, med erfaring fra både operativ virksomhet og forskning som Statoil kan dra nytte av i sitt forbedringsarbeid.

2018-05-02